Stöd till ledningsgrupp i arbetsmiljö- och personalfrågor

Vad var utmaningen?

Innan vi tog hjälp av People First Consulting hade vi utmaningar i att få en kontinuitet i arbetet med arbetsmiljö och personalfrågor. Vi hade en hyfsad god struktur men att hålla i den strukturen i vardagen var en utmaning. Vi lyckades påbörja flertal projekt kopplat till arbetsmiljöarbetet, men att driva dessa framåt och slutföra dessa projekt samtidigt som verksamheten hela tiden rullar på var svårt.

Varför valde ni People First Consulting?

Det var en oväntad tanke att ta hjälp externt faktiskt, men när vi kom i kontakt med People First Consulting, och idén tog form, såg vi en möjlighet. Deras expertis inom HR och arbetsmiljö kändes tryggt och deras tillvägagångssätt var något som tilltalade oss.

Vilka konkreta resultat har samarbetet gett er?

Samarbetet med People First Consulting har lett till flera positiva fördelar som vi kan se. Vi har kunnat driva våra processer framåt med kontinuerlig support och vi känner att vi hela tiden tar oss framåt och blir tryggare i personal -och arbetsmiljöfrågor genom deras hjälp. Möjligheten att ha ett HR-stöd att bolla personalfrågor och idéer som jag funderar över har varit toppen. 

Exempelvis:

  • Operativt stöd i vårt arbetsmiljöarbete kopplat till lagkrav
  • Stöd till ledningsgrupp i struktur av arbetsmiljöfrågor
  • Årshjul för personalaktiviteter
  • Workshops där vi tagit fram vår värdegrund, satt värdeord på plats och hur vi alla arbetar och ”lever” dessa i organisationen

Skulle ni rekommendera oss till andra?

Stödet från People First Consulting har varit väldigt bra. De förstår våra behov, har kompetens inom HR-området och vet var det ska ta reda på information för att hjälpa oss vilket har skapat ett förtroende hos oss.

Jag skulle varmt rekommendera People First Consulting till andra företag som behöver liknande tjänster.
Vår erfarenhet har varit mycket positiv, och det enkla sättet att komma i kontakt och få snabba svar har varit avgörande för oss. Dessutom är deras breda kompetens och förmåga att arbeta med olika system ett stort plus.

Dela inlägget på Linkedin

Rekommenderade inlägg